Látnivalók

PROVINCIA PANZIÓ VENDÉGHÁZ, LÁTNIVALÓK, KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉGEK

Váralján a Bányamúzeumban(Panziónktól 200 m-re) a mecseki bányászat emlékei láthatók, a Népművészeti házban(panziónktól 400-m-re) pedig a helyiek gazdag népviseleti hagyományai és kézműves munkái tekinthetők meg. A Népművészeti ház szomszédságában található “Szabó Laci pincéje” ahol lehetőség van borkóstolásra és helyi borok megvásárlására.

Az egykori vár helyén a Várfő csúcsról, csodálatos kilátás nyílik a Mecsekre és a Völgység tündéri völgyeire.Panziónk felett, a hegyoldalban egy vadlesről is megcsodálható a Völgység panorámája.Június 3. szombatján kerül megrendezésre a a falu hagyományos nagy rendezvénye, a kuglóffesztivál a parkerdőben.

Túrák

A házunk elől induló kijelölt gyalogtúra útvonalakat követve vendégeink jól jelölt turista utakon bebarangolhatják a Kelet Mecsek Tájvédelmi Körzet legszebb erdeit, völgyeit. 5-8 órás túrával elérhetők az eldugott, szép mecseki kis falvak, Óbánya és Kisújbánya. Érdemes továbbmenni Püspökszentlászlóig, ahol az idei évtől lehet megtekinthető a teljesen felújított püspöki kastély és a botanikus kert.

Kirándulások
Váralja központi fekvése miatt innen rövid idő alatt elérhetők a Mecsek környékének legkedveltebb látnivalói. Egy pécsi kirándulás (34 km) során megismerhetők a város nevezetességei, a Székesegyház, a Világörökség részét képező római kori kápolnák, a török emlékek, a Múzeum utca egyedülálló kiállításai és ettől nem messze a Zsolnay Negyed múzeumai és rendezvényei. A Mecsek-Extrém park a Pécs melletti erdőben az egész családnak kínál kalandot és kikapcsolódást. A 6-os főútról érdemes lekanyarodni Zengővárkonyba és megtekinteni a tojás és a szalma múzeumot.

Pécstől 13 km-re található az Orfüi-tó az Aquaparkkal, Abaligeten a cseppkőbarlang és a Denevér Múzeum..
Szekszárd (30 km) felé autózva érdemes megtekinteni Bonyhádon a Völgység múzeum gazdag néprajzi gyűjteményét, az eldugott Grábócon az egyedülálló, Görögkeleti szerb templomot, és a szálkai tavat.

Szekszárd központjában megismerhetők a Babits és Liszt emlékhelyek és Wossinszky múzeum kiállításai. A séta során minden sarkon találhatnak Borházat vagy borozót, melyek a szekszárdi vörösbort kínálják. Érdemes kiruccanni Gemencbe a kirándulóközpontba, ahol megtekinthető a kiállítócsarnok és innen indul a kisvonat a vadrezervátumba és a csodálatos Duna partra.

A strandolást, fürdőzést kedvelő vendégeknek a 8 km-re található Bonyhádi termálfürdőt ajánljuk.

Váraljáról Dombóvár irányban 8 km-re található Szászváron megtekinthető a teljesen felújított Várkastély, majd tovább, a 15 km-re található Bikalon a Reneszánsz Élménybirtok. A középkori, korhű élményfaluban a régi mesterségekkel ismerkedhetnek a látogatók illetve lovas előadások, madaras színpadi bemutatók, apródképző, kaszinó teszik feledhetetlenné az itt eltöltött napot.

Hívjon telefonon 0630 9379255, vagy küldjön egy üzenetet a kapcsolati űrlapunk segítségével, ha kérdése van, vagy foglalni szeretne!

További fotók a látnivalókról és kirándulási lehetőségekről: